Zo voorkom je lifting van gelnagels!
Een van de problemen bij gelnagels waar je als nagelstyliste alert op moet zijn, is lifting van gelnagels. Hiermee bedoelen we dat de gelstructuur loskomt van de natuurlijke nagel. Hierdoor blijven de gelnagels maar een korte tijd zitten. Daarbij kan het liften van de gel er ook toe leiden dat bacteriën en schimmels er onder gaan nestelen en tot ontstekingen leiden. We gaan hier in op enkele belangrijke aandachtspunten, waarmee je lifting van gelnagels kunt voorkomen.
1. Besteed veel aandacht aan de nagels voorbereiden!
Ben je enthousiast over gelnagels? Dan kun je misschien niet wachten om het resultaat te zien. Toch is het belangrijk om geen stap over te slaan in de procedure voor een mooi en duurzaam resultaat. Ook voor gelnagels geldt, een goede voorbereiding is het halve werk! Op de eerste plaats verwijder je heel nauwkeurig gel- of nagellakresten en je duwt de nagelriemen terug. Je wilt namelijk niet dat de gel op deze randjes huid terechtkomt, maar juist goed hecht op de nagelplaat. Vervolgens ruw je de nagels op met een buffer. Dit zorgt dat de gel goed hecht. Verwijder daarna al het vuil en stof van de nagels.
2. Raak de nagels na het reinigen niet aan
Na de voorbereiding van de nagels, mag je deze niet meer met je vingers aanraken om lifting van gelnagels te voorkomen. Veeg ook nooit stof met je vingers weg, maar altijd met een nagelborsteltje, anders kan er vet op de nagels achterblijven. Maak ook je klant erop attent, dat ze niet aan de nagels komt. Ook met je vingers het gezicht aanraken of met de handen door het haar gaan, moet voorkomen worden. Hierdoor kan er namelijk ook weer vet op de nagels terechtkomen. Wil je graag gelnagels gaan plaatsen? Dan is een degelijke opleiding nagelstyliste noodzakelijk. Start daarom bij Wellness Academie met een cursus gelnagels basis.
3. Precies voldoende primer
Een van de 'geheimen' om lifting van gelnagels te vermijden, is door precies voldoende primer aan te brengen. De primer is de basislaag, die hecht aan de natuurlijke nagel. Binnen de wereld van nagelstyling noemen we dit product ook wel ‘bonder’. Daar bovenop ga je de gel aanbrengen. De primer moet de natuurlijke nagel goed dekken. Je wilt echter wel een zo dun mogelijk laagje, om te voorkomen dat de kunstnagels te dik worden. Ook dat kan de stabiliteit van de nagels ondermijnen, waardoor ze eerder zullen liften. In onze cursus gelnagels leer je om dit allemaal goed uit te voeren, zodat je dit straks perfect in de praktijk kunt brengen.
4. Voorkom lifting van gelnagels: houd de nagelriem vrij
Hierboven benadrukten we al, dat je voor het voorkomen van lifting van gelnagels, de nagelriemen goed naar achter moet drukken. Daarnaast moet je ook oppassen dat je de gel niet te dicht of tegen de nagelriemen aanbrengt. Dit kan er namelijk ook voor zorgen dat de gel vroegtijdig loslaat. Let er eveneens op dat de gel niet in de nagelranden loopt. Dit kan er allemaal toe leiden dat de gel niet volledig hecht op de nagelplaat, maar eveneens op de huid. Er kunnen dan luchtbelletjes onder de gel ontstaan, waardoor de gel loslaat. Je moet dus als nagelstyliste heel nauwkeurig kunnen werken.
5. Zorg voor de juiste bolling van de gelnagels
Een van de belangrijke aandachtspunten bij het verzorgen van gelnagels, is dat de nagels de juiste bolling hebben en op de juiste plek. Als dit niet goed is, dan kan er te veel druk komen staan op het zogeheten stresspunt, waardoor de kunstnagels gaan liften. De bolling en het tegengewicht moeten heel goed op elkaar afgestemd zijn. Hoe langer de kunstnagels zijn, hoe meer je de bolling naar voren moet plaatsen, om hieraan tegenwicht te bieden. In onze nagelstyling cursussen leer je alles over hoe je ervoor zorgt dat kunstnagels (waaronder kunstnagels met tips en sjablonen) perfect in balans zijn. Neem hier alvast een kijkje bij onze cursus nagelstyling voor gevorderden.
6. Laat de gel goed uitharden
Zorg ervoor dat je de gel voor kunstnagels niet te dik aanbrengt. Dan kan het gebeuren dat de gel niet goed uithardt, omdat je de nagels te kort onder de uv- of ledlamp houdt. Breng gel altijd in dunne laagjes aan. Dit hardt gemakkelijker uit en biedt meer stevigheid. Let ook op als je met nieuwe producten aan de slag gaat. Deze kunnen op een ander tempo uitharden, dan je misschien gewend was. We raden je eveneens aan om altijd te werken met producten uit één productlijn. Deze nagelproducten zijn namelijk goed op elkaar afgestemd. Houd daarnaast steeds in de gaten of je klant de handen goed onder de lamp legt en laat de duimen altijd apart uitharden.
7. Adviezen om lifting van gelnagels te voorkomen
Mocht je klant enkele dagen na het plaatsen van de gel merken dat het niet helemaal goed is gegaan, laat haar dan terugkomen om het zo snel mogelijk te verhelpen. Je kunt dit bijvoorbeeld onder je garantie laten vallen. Het is jouw taak als nagelstyliste om je klanten goed te adviseren over kunstnagels. Maak ze erop attent dat ze niet aan de gelnagels gaan pulken om lifting van gelnagels te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat je klant weet dat ze haar sterke kunstnagels niet als ‘gereedschap’ mag gebruiken. Het oplossen van de gevolgen hiervan valt uiteraard niet onder jouw garantie.
Heb je een passie voor mooie kunstnagels?
Dan leren we je daar bij Wellness Academie graag alles over in onze complete opleiding nagelstyliste. Je leert in deze opleiding om onder de begeleiding van een topdocente de mooiste creaties met gel te realiseren. Denk aan prachtige full color gelnagels, French manicure met gel en prachtige gelnagels met patronen, tekeningetjes en nail art! Schrijf je vandaag nog in!
Cursussen die je mogelijk ook interesseren
infoavonden
Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.