10% korting t/m 28/4 op alle cursussen vóór 1/9/2024
10% korting t/m 28/4 op alle cursussen vóór 1/9/2024
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Zelf gelnagels zetten? Geen goed idee!

27 september 2017 | Nagelstyling & Pedicure
Zelf gelnagels zetten? Geen goed idee!

Wie eenmaal gelnagels heeft ontdekt, wil niets anders meer. Maar wacht eens even? Wat de nagelstyliste in het nagelsalon doet, dat kan ik ook! Waarom zou je niet zelf gelnagels zetten? Je schaft wat mooie kleuren gel aan en een manicurelamp en je kunt aan de slag. Toch kan dat flink tegenvallen als je niet weet waar je mee bezig bent. Ontdek hier waarom je niet zelf thuis gelnagels moet zetten!

1. Meer dan gewoon wat nagellak aanbrengen!

Veel dames die gewend zijn om hun eigen nagels te lakken, verkijken zich op wat er allemaal komt kijken bij het mooi aanbrengen van gelnagels. Ze denken dat het hetzelfde is als nagellak aanbrengen en dat ze vervolgens alleen hun nagels onder de uv-lamp hoeven te leggen. Dat is een misvatting. Mooie gelnagels creëren vergt het in de vingers krijgen van nieuwe technieken. Ook dien je over extra kennis over gel, de werking van gel en het werken met een uv-lamp te beschikken. Professionele nagelstylisten moeten vervolgens vaak het leed herstellen, bijvoorbeeld gelnagels waarvan de gel rond de tips van de nagels gekrompen is, gel die niet goed uitgehard is, nagels die niet goed zijn voorbereid op de gel of gelnagels die heel hobbelig zijn uitgevallen.

Dit is een regelrechte ramp!

2. Infecties liggen op de loer!

Voor elke manicure is het belangrijk om hygiënisch te werken. Veel mensen hebben thuis het geduld en de tijd er niet voor om hiervoor de juiste maatregelen te nemen. Plus dat veel mensen ook niet goed weten wat er allemaal nodig is voor een goede hygiëne bij nagel- en handverzorging. Kleine wondjes, irriterende producten, een droge huid; het maakt de kans op infecties erg groot. Bij het plaatsen van gelnagels is het extra belangrijk om hygiënisch te werken. Wanneer de gelnagels niet goed gezet worden kan er vocht of vuil onder de nagels terechtkomen. Dit is de ultieme voedingsbodem voor bacteriën, met alle gevolgen voor de gezondheid van dien. Je leert alles over nagelverzorging, hygiëne en gelnagels in deze Cursus Nagelstyling Gelnagels.

Stom!

3. Gelnagels verwijderen moet vakkundig gebeuren

Gelnagels verwijderen? Dat doe ik wel even! Dit is een klus die door veel nagelstyling liefhebbers wordt onderschat. De gelnagels dienen er heel voorzichtig afgevijld te worden. Als je even niet goed oplet of hier geen ervaring mee hebt, vijl je voor je het weet een stuk van de natuurlijke nagel weg die hierdoor lelijk beschadigd kan worden. Het zal dan heel lang duren voordat de natuurlijke nagel weer hersteld is. Na het verwijderen van de gelnagels is het belangrijk om de natuurlijke nagels goed te verzorgen met voedende crème of olie. Ook kun je indien nodig een nagelverharder aanbrengen.

Doe dat nooit meer!

4. Het is lastig om te zien wat je doet

Tot slot is het gewoon erg lastig om je eigen nagels te verzorgen en ook nog eens perfect gelnagels te zetten. Het is moeilijk om het overzicht te houden en om bijvoorbeeld de gel op alle nagels mooi gelijk aan te brengen. Dat gaat helemaal op als je er ook nog nail art aan toe wilt voegen, zoals mooie strakke tekeningetjes of het toevoegen van 3D nail art. Laat gelnagels gewoon door een professionele nagelstyliste zetten, dan weet je zeker dat het goed gebeurt. Wil je graag leren om mooie gelnagels bij anderen te zetten? Volg dan onze Opleiding Nagelstyliste!

Doe jezelf dat niet aan!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie