Veelgestelde vragen over gelnagels
Perfect gestylde nagels zijn een lust voor het oog! Maar hoe zit dat nu met gelnagels; zijn ze wel of niet schadelijk voor de natuurlijke nagel? En waarom blijven gelnagels bij de een wel lang mooi zitten en bij de ander niet? En zo heb je misschien nog wel meer vragen over gelnagels. Daarom geven we je hier antwoord op veelgestelde vragen over gelnagels.
1. Kunnen gelnagels de natuurlijke nagels beschadigen?
Een van de veelgestelde vragen over gelnagels is of ze de natuurlijke nagels beschadigen. Wanneer gelnagels echter op een vakkundige manier worden geplaatst door een geschoolde nagelstyliste zullen de gelnagels de natuurlijke nagel niet beschadigen. Wat we in de praktijk wel vaak zien is dat klanten de gelnagels niet op tijd bij laten werken en er zelf aan beginnen te peuteren of verwijderen. In dat geval kan de natuurlijke nagel wel beschadigd raken. De natuurlijke nagel bestaat uit drie dunne laagjes. Door zonder kennis van zaken aan de gelnagel te trekken kunnen de laagjes van de natuurlijke nagel mee losgetrokken worden.
2. Wordt de natuurlijke nagel minder sterk door gelnagels?
Er wordt nog weleens beweerd dat gelnagels de natuurlijke nagels minder sterk maken. Dit is een misvatting. Gezonde nagels zijn sterk en flexibel en zullen dit ook na het professioneel plaatsen en verwijderen van gelnagels zijn. De reden dat veel mensen denken dat gelnagels de natuurlijke nagel zwakker maken, is omdat de nagel na het verwijderen van de gelnagel even vreemd aanvoelt. Dit heeft er mee te maken dat men even moet wennen aan de nagel zonder gelnagels. Andersom geldt dit natuurlijk ook. De natuurlijke nagels kunnen wel verzwakt geraken indien de gelnagels niet voldoende bijgewerkt en verzorgd werden tijdens het dragen of niet professioneel werden verwijderd. Een andere oorzaak kan ook een tekort aan vitamine B of calcium zijn.
3. Waardoor komen gelnagels bij sommige klanten sneller los?
Het kan soms gebeuren dat een klant klaagt dat haar gelnagels snel loslaten. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Zwangerschap, hormonale klachten en bepaalde geneesmiddelen kunnen ervoor zorgen dat gelnagels sneller loslaten. Misschien zijn de gelnagels te lang voor de betreffende persoon en stoot men de nagels regelmatig? Ook bij mensen met beroepen waarin de nagels veel in contact komen met agressieve producten als schoonmaakmiddelen kunnen er last van krijgen dat de gelnagels snel loslaten, denk hierbij aan beroepen als schoonmaakster of kapster.
4. Kan er schimmel ontstaan door gelnagels?
Nog een van de veelgestelde vragen over gelnagels is of het schimmel kan veroorzaken. Bij het plaatsen van gelnagels is het van groot belang dat er heel hygiënisch en professioneel wordt gewerkt om de kans op infecties en de vorming van schimmels zo miniem mogelijk te maken. Als nagelstyliste kun je je klanten het advies meegeven om regelmatig de nagels goed schoon te borstelen met een hard nagelborsteltje om te voorkomen dat vuil zich onder de nagels ophoopt.
5. Bestaat er zoiets als een allergie voor gelnagels?
Ja, sommige mensen kunnen allergisch zijn voor gelnagels. Je herkent een allergische reactie aan symptomen als jeuk, roodheid en opgezette nagelriemen. Er kunnen ook irritaties ontstaan rondom de mond en de ogen. De gelnagels dienen dan zo snel mogelijk verwijderd te worden door een professionele nagelstyliste. De symptomen zullen dan gauw verdwijnen.
Nog meer veelgestelde vragen over gelnagels
Overtuigd van de voordelen van gelnagels? Zou je graag zelf willen leren om gelnagels aan te brengen en te stylen? Maak dan kennis met het vak door de Cursus Gelnagels (basis) te volgen. Daarna kun je doorstuderen en de volledige Opleiding Nagelstyliste volgen! Al je vragen over gelnagels worden dan beantwoord. Sterker nog, je wordt zelf een ware nagelstyling expert!
Cursussen die je mogelijk ook interesseren
infoavonden
Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.