• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het dragen van blauwe oogschaduw

10 oktober 2017 | Visagie
Tips voor het dragen van blauwe oogschaduw

Een van de mooie kanten van make-up is het experimenteren met kleuren. Make-up is er in alle kleuren, maar niet elke kleur zal je even mooi staan. Door veel uit te proberen, kom je erachter wat wel en niet bij je past. Vandaag gaan we dieper in op blauwe oogschaduw. Eigenlijk heeft blauw geen goede reputatie als make-up kleur. Hoe komt dat? Kun je toch op een mooie manier blauwe oogmake-up dragen?

Korte geschiedenis blauwe oogmake-up

Wanneer we verder teruggaan in de tijd naar de Victoriaanse tijd (1837-1901) zien we dat hier blauwe make-up een van de weinige make-up kleuren was die er gebruikt werden. Make-up was in deze periode ‘schandalig’ en alleen weggelegd voor prostitués en artiesten. Het was chique om een transparante witte huid te hebben. Om dit extra te benadrukken, tekenden vrouwen blauwe lijntjes op hun huid en rond hun ogen.

Toen make-up in de jaren ’50 van de afgelopen eeuw bij de ‘gewone’ vrouw in trek raakte, zien we dat verschillende trends in blauwe oogmake-up elkaar opvolgden. Van een subtiele blauwe oogschaduw alleen op het ooglid in de jaren ’50 tot opvallend aangezette blauwe oogschaduw met glitters in de hippie periode in de jaren ’70. In de jaren ’80 mocht het blauw ‘botsen’ met andere kleuren in onder andere de pop, punk, new wave en heavy metal stijl.

In de decennia die volgden werd blauw weer wat subtieler toegepast, bijvoorbeeld als blauwgrijze oogschaduw. Hoewel, er ook uitspattingen waren in de vorm van heftige metallic blauwe smokey eyes! Kortom, deze geschiedenis laat zien dat je blauwe oogschaduw op vele manieren kunt dragen. Wil je leren om make-up aan te brengen als een pro? Start dan met onze cursus visagie!

Waarop letten bij blauwe oogschaduw?

Toch blijft het oppassen met blauwe oogmake-up. Als je het op de verkeerde manier gebruikt, kan het ervoor zorgen dat je er flets of vermoeid uitziet. Een huid met blauwe schijn wordt al snel geassocieerd met vermoeidheid. Heb je donkere, blauwe kringen onder je ogen, dan kun je beter geen blauwe of grijze tinten oogschaduw gebruiken. Hiermee benadruk je deze kringen. Heb je zelf blauwe ogen, ook dan moet je oppassen met blauwe oogschaduw. Je kunt het wel gebruiken, maar kies liever geen blauwe oogschaduw in dezelfde tint blauw als je ogen. Hiermee verzwak je de mooie kleur van je ogen. Wanneer je voor een andere tint blauw kiest, een paar tinten lichter of donkerder of met een extra kleurnuance (blauwpaars of blauwgroen), dan kan het juist heel mooi werken. 

Tips voor blauwe oogschaduw

Veel make-up liefhebbers stemmen hun oogschaduw op de eerste plaats af op de oogkleur. Het is goed om daarnaar te kijken, maar raak het totaalplaatje niet uit het oog door juist vooral ook naar de tint van je huid en je haarkleur te kijken. Ook kleding en persoonlijkheid zijn belangrijk. Je leert er meer over in de cursus kleurconsulente. We geven hier enkele tips voor het gebruik van blauwe oogschaduw:

  • Blauw past bij elke oogkleur
    Blauw pas bij elke oogkleur, maar kies wel voor de juiste tint blauw. Bij blonde haren en een lichte huid past bijvoorbeeld heel goed een blauwgroene of blauwpaarse oogschaduw. Rood haar en een lichte huid komen mooi tot hun recht bij een ijsblauwe kleur. Bij een donkere huid en bruine haren staan opvallende aquablauwe kleuren of kobaltblauw prachtig. Bruin haar en een lichtere huid vraagt eerder om een blauwpaarse oogschaduw. Meer weten? Volg onze opleiding visagiste!
  • Geen zwarte eyeliner
    Vermijd bij blauwe oogschaduw een zwarte eyeliner, hiermee doe je het effect van de blauwe oogschaduw teniet. Kies liever voor een blauwe eyeliner, die een tint donkerder is dan de oogschaduw.
  • Bewaar evenwicht in de make-up
    Werk je met opvallende blauwe tinten, breng de look dan in evenwicht door andere onderdelen van de make-up rustiger te houden door hiervoor zachtere kleuren te gebruiken.
  • Pas op met donkere tinten blauw
    Let op dat je donkere tinten blauw niet te hoog op de oogleden aanbrengt, omdat je hiermee de ogen kleiner laat lijken. Gebruik bijvoorbeeld meerdere tinten (twee of drie) van dezelfde kleur blauw. De donkerste tint breng je het dichtste bij het oog aan, naar boven toe gebruik je steeds een lichtere kleur.

Wil je een echte professional worden in het aanbrengen van make-up? Bekijk dan hier al onze visagie opleidingen en cursussen in Hasselt, Gent, Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie