Rubberbase nails, wat zijn dat eigenlijk?
Ben je altijd een en al oor als het gaat om nieuwe trends in nagelstyling? Dan heb je de laatste tijd vast ook veel positieve geluiden gehoord over rubberbase nails. Maar wat wordt daar nu eigenlijk mee bedoeld? We krijgen regelmatig vragen van cursisten van onze nagelstyling opleidingen wat dit voor soort kunstnagels zijn. We geven je hier graag meer informatie. Uiteraard kun je deze techniek ook leren bij Wellness Academie. Lees hier gauw meer!
Er komen steeds meer kunstnagelsystemen bij!
Tot voor kort, gingen consumenten naar de nagelstudio voor acrylnagels of voor gelnagels. Vandaag de dag heb je in de meeste nagelstudio’s veel meer keus. Na de populaire gelnagels werd bijvoorbeeld ook gellak ontwikkeld. Dit systeem staat ook wel bekend als gelish of als soak off gel. Mogelijk ben je hier al mee bekend. Elk systeem heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Dat is erg prettig, want zo kun je als nagelstyliste steeds meer klanten perfect van dienst zijn. Je kunt nog beter rekening houden met ieders wensen en de kunstnagels afstemmen op wat het beste is voor de nagels. Sinds kort is er een werkwijze die rubberbase nails heet. Ook deze nagels moeten uitgehard worden in een nagellamp, maar het verschilt toch weer net iets van bijvoorbeeld gel of gellak. Neem hier een kijkje bij onze Cursus nagelstyling basis (gelnagels).
Wat zijn rubberbase nails?
Het woordje ‘rubber’ verwijst naar het feit dat deze nagels ‘flexibel’ zijn. ‘Base’ betekent ‘basis’. Als we het hebben over rubberbase nails, dan hebben we het dus eigenlijk over een flexibele basis voor op de natuurlijk nagels. Dit product hecht heel goed op de nagels, maar is ook een perfecte ondergrond voor andere nagelproducten. Met als voordeel dat deze basis dus buigzaam is, waardoor bij eventuele druk de nagel meebuigt en niet afbreekt. We mogen stellen dat rubber base als het ware de nagels verzadigt. Hiermee kun je voorkomen dat nagels snel scheuren of beginnen te splijten.
Wanneer zijn deze kunstnagels de perfecte oplossing?
Vanwege de bovengenoemde kenmerken, zul je ontdekken dat rubberbase nails je veel voordelen bieden tijdens je dagelijkse werkzaamheden als nagelstyliste. Je kunt deze techniek namelijk uitstekend gebruiken voor:
- Een beschadigde nagelplaat herstellen
- De nagelplaat mooi egaal maken
- Scheurtjes in de nagels vullen
- Broze en kwetsbare nagels ondersteuning bieden
Zoals je ziet, kun je dus ook veel probleemnagels op deze manier heel doeltreffend verfraaien. De nagels kunnen ondertussen gezond groeien en herstellen.
Wat is er wel en niet mogelijk met rubberbase nails?
Samengevat, kun je rubberbase nails zien als een uitzonderlijke basecoat voor kwetsbare nagels. Deze basecoat is dikker en flexibeler dan de basecoats, die je misschien gewend was. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook een bolling maken, waardoor je de nagel nog meer stevigheid geeft. Het is ook mogelijk om hier een gellak overheen aan te brengen of om er met andere kunstnagelproducten op te werken. Echter, bestaat er rubberbase in diverse kleuren. Wat niet mogelijk is met rubberbase, is om er grote verlengingen mee te maken. Daarvoor zijn deze nagels te flexibel. Je kunt de nagels met dit product slechts 1 tot 2 mm verlengen.
Wil je alles leren over kunstnagels?
Dan zal onze Opleiding Nail Expert je vast aanspreken! In deze zeer complete online training leer je om te werken met uiteenlopende kunstnagelsystemen, zoals acryl, gel, gellak, polygel, biab en ook rubberbase nails. Door een duizendpoot in nagelstyling te worden, kun je iedere klant op en top van dienst zijn. Hoewel het om een online training gaat, kun je gewoon rekenen op de beste begeleiding van een topdocent. De technieken worden helder uit de doeken gedaan en via de instructievideo’s leer je hoe je alles stap voor stap in de praktijk brengt. Heb je liever klassikaal les? Neem dan eens een kijkje bij onze Opleiding Nagelstyliste (gelnagels) of de Cursus Gellak.
Cursussen die je mogelijk ook interesseren
infoavonden
Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.