• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Pas op voor deze fouten bij gelnagels plaatsen!

20 februari 2019 | Nagelstyling & Pedicure
Pas op voor deze fouten bij gelnagels plaatsen!

Wel of geen gelnagels laten zetten? Nagelstyling is razend populair. Een van de beste manieren om prachtige nagels te bekomen, met eventueel nail art, is door gelnagels te laten zetten. Het is wel belangrijk dat je dit laat doen door een goed opgeleide nagelstyliste. Er kunnen allerlei fouten gemaakt worden bij het plaatsen van gelnagels. Hierdoor wordt er vaak onterecht gezegd, dat gelnagels schadelijk zijn voor de natuurlijke nagels. Als ze goed worden geplaatst, is dat niet het geval en zul je er alleen maar profijt van hebben. Pas daarom op voor deze fouten bij gelnagels plaatsen!

1. Door de nagelplaat heen vijlen

Sommige dames, die voor het eerst gelnagels laten zetten, zijn soms bang dat het pijnlijk is. Het correct plaatsen van gelnagels is nooit pijnlijk. Toch wil het nog weleens gebeuren, dat mensen na een bezoek aan de nagelstyliste last krijgen van hun gelnagels. Dat is doorgaans het gevolg van een fout tijdens de procedure. De nagels kunnen pijnlijk zijn en rood kleuren. Een veelvoorkomende fout onder onervaren nagelstylistes is dat ze de natuurlijke nagels te sterk gevijld hebben, waardoor ze er zelfs doorheen gevijld kunnen hebben. Dit betekent dat de nagel ernstig beschadigd is en er veel tijd nodig is om de natuurlijke nagel te laten herstellen. Deze fout mag een goed opgeleide nagelstyliste nooit maken!

2. Gelnagel die loskomt door onzorgvuldig werken

Gelnagels blijven drie tot vier weken mooi zitten. Maar wat als ze na enkele dagen al loskomen van de natuurlijke nagel? Dan heeft de nagelstyliste waarschijnlijk niet zorgvuldig gewerkt tijdens de voorbereiding van de nagels. Het is essentieel dat in de voorbereiding al het vet van de nagels en het stof na het vijlen goed worden verwijderd. Het uiteinde van de nagel moet eveneens mooi glad zijn. Ongetrainde nagelstylistes willen nog weleens op de nagels blazen om het stof te verwijderen of komen na het ontvetten zonder na te denken nog een keer aan de nagels. De nagels zijn dan niet goed schoon als de gel wordt aangebracht. Niet alleen kunnen de gelnagels hierdoor loskomen, het kan ook schimmels en bacteriën onder de gelnagels in de hand werken!

3. Te dikke laag gel aanbrengen

Laat je voor de eerste keer gelnagels plaatsen, dan is het normaal als je nagels wat ‘dikker’ aanvoelen. De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig. In onze Cursus Nagelstyling Gelnagels (Basis) leer je alles over waar je op moet letten bij het zetten van mooie gelnagels. Denk hierbij niet alleen aan de juiste bolling, maar ook aan de juiste C-curve, de juiste vorm en de ideale lengte van de gelnagels voor elke individuele klant.

4. Verschillende productlijnen bij gelnagels plaatsen

Voor gelnagels plaatsen worden verschillende producten gebruikt, zoals primer, bonding gel, builder gel en finishing gel. Er bestaan allerlei systemen voor het aanbrengen van gelnagels met elk hun eigen producten en formules. Het is geen goed idee om producten uit verschillende systemen te combineren. De formules van de producten binnen één productlijn zijn namelijk perfect op elkaar afgestemd, voor een zo goed mogelijk resultaat. Producten uit verschillende systemen hebben mogelijk andere formules, die niet goed bij elkaar passen, waardoor het eindresultaat te wensen overlaat of de nagels niet lang mooi blijven zitten.

5. Lak aan hygiëne bij gelnagels plaatsen

De grootste fout die een nagelstyliste kan maken bij gelnagels plaatsen, is lak hebben aan hygiëne, want hierdoor kan de gezondheid van de klant in het geding komen, doordat er infecties kunnen ontstaan. Belangrijke stappen die een nagelstyliste in de voorbereiding van de nagels nooit mag overslaan is het verwijderen van vuil en vet van de nagels en het ontsmetten van de nagels. Daarnaast moeten de materialen en uithardingslamp voor de komst van elke klant gedesinfecteerd worden. Ook de persoonlijke hygiëne van de nagelstyliste is van belang. Denk hierbij aan schone werkkleding, schone handen, het gebruik van wegwerphandschoenen en een mondkapje.

Hygiëne bij gelnagels plaatsen is in onze Opleiding Nagelstyliste een topprioriteit. Je leert dit niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk als je in de praktijklessen zelf aan de slag gaat met het op correcte en professionele wijze aanbrengen van de mooiste gelnagels.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie