• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Maak je eigen make-up spiegel

8 november 2016 | Schoonheidszorg
Maak je eigen make-up spiegel

Het starten van je eigen beauty salon kan aardig prijzig zijn. Meubels, accessoires, professionele materialen: je kunt het zo duur en uitgebreid maken als je zelf wilt. Door zelf aan de slag te gaan kun je veel besparen op accessoires en andere benodigdheden. Maak je eigen make-up spiegel! Ontdek hier hoe je zelf een traditionele vanity make-up spiegel kunt maken.

Waarom een vanity?

Een traditionele vanity, een spiegel met lichtbronnen eromheen, staat niet alleen stijlvol in je salon, maar is bovendien ideaal voor het aanbrengen van make-up. Doordat de lichtbronnen bij een vanity make-up tafel aan alle kanten van de spiegel geplaatst zijn en er niet veel afstand tussen de lampen zit, voorkom je schaduwen in het gezicht. Doordat het hele gezicht op dezelfde manier wordt belicht, voorkom je dat je aan het overcompenseren slaat tijdens het aanbrengen van de make-up.

Wat heb je nodig om je eigen make-up spiegel te maken?

Je eigen make-up spiegel maken klinkt ingewikkelder dan het is. Een lichtbalk met de iconische lampjes kun je namelijk kant-en-klaar kopen, onder andere bij IKEA. Het enige dat je naast de lichtbalken nog nodig hebt, is een goede spiegel en wat spijkers in de muur. En natuurlijk ook wat kennis van bedrading om ervoor te zorgen dat je spiegel met één druk op de knop overal rondom de spiegel verlichting geeft. Benieuwd hoe je de bedrading in elkaar zet? Check deze handige instructie-video waarin het stap voor stap wordt uitgelegd:

Welk type licht kies je voor de spiegel?

Als je de lichtbalken eenmaal aan elkaar hebt bevestigd, hoef je alleen nog de juiste lampen te kiezen. Om de juiste lamp te kiezen is het belangrijk om iets meer te weten over kleurtemperatuur. Ook wanneer er wel voldoende daglicht je salon binnen schijnt, wat in Nederland bovendien een wettelijk vereiste is voor het inrichten van je salon, zal je namelijk extra verlichting met een natuurlijke warmtetint nodig hebben om je lichtbron te versterken. Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in graden Kelvin en vertelt iets over de warmte van het licht. Waar warm licht staat voor geel licht, ervaren we wit licht als koud. Het natuurlijke licht van buiten is wit licht met een relatief hoge lichttemperatuur.

Warm en koud licht

Het kiezen van de juiste lichtwarmte is, net als het bedraden van je eigen make-up spiegel, precisiewerk. Bij te warm licht, zoals het licht dat veel geelroodachtig sfeerlicht afgeeft, zal je tijdens het aanbrengen van make-up de neiging hebben om te gaan overcompenseren. De bleke gloed die geelrood kunstlicht afgeeft, zal je namelijk willen verstoppen onder een extra dikke laag foundation. Ook fluorescentielampen, die onvriendelijke lampen die je vaak in pashokjes en op openbare toiletten tegenkomt, geven een fletse look en hebben daarmee een hoge overcompensatie-dreiging. Om te voorkomen dat je jouw cliënten standaard met een paar lagen te veel make-up opzadelt, kun je het beste kiezen voor LED-verlichting met een warmte rond de 4000 en 4500 Kelvin. Met deze koele, witte kleur boots je het daglicht zo goed mogelijk na.

Zou je graag een eigen beauty salon starten? Ontdek dan hier de Schoonheidszorg Opleidingen en Visagie Opleidingen van Wellness Academie in Hasselt, Antwerpen, Gent, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie