• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Make-up voor photoshoots: do’s en dont’s

8 augustus 2016 | Visagie
Make-up voor photoshoots: do’s en dont’s

Of je nou een bruid wilt laten stralen op haar trouwfoto’s of je beauty blog wilt voorzien van interessant fotomateriaal: als visagist wil je graag weten hoe jouw make-up het doet op de foto. Hoewel je voor lichtval, perspectief en invalshoeken bent aangewezen op een fotograaf, heb je de make-up gelukkig helemaal zelf in de hand. Hoe creëer je fotogenieke make-up? Wij geven een aantal do’s en don’ts voor make-up voor photoshoots.

Do: Ga altijd voor meer bij make-up voor photoshoots

Een belangrijke vuistregel voor het aanbrengen van make-up voor photoshoots is… MEER! Hoe goed de camera, de fotograaf en de lichtomstandigheden ook zijn, de kleur en lijnen van een gezicht zullen altijd minder zichtbaar worden op de foto. Werk je met een uitgesproken kleur oogschaduw? Ga voor een extra intens tintje! Werk je met donkere eyeliner? Schrik niet terug van een extra dikke laag! Dit geldt niet alleen voor de experimentele regenboog looks en kanariegele oogschaduw, maar net zo goed voor een meer neutrale look. Een te bescheiden aangebrachte natuurlijke look zal simpelweg verdwijnen op de foto.

Don’t: De wenkbrauwen vergeten mee te nemen

Misschien komt het je bekend voor: je hebt een vierdubbele laag mascara aangebracht, de lippen extra ingekleurd en de oogschaduw nog intenser gemaakt, maar toch komt het op de foto niet helemaal over. De oplossing? De wenkbrauwen! Uitgesproken ogen zijn pas echt af met zorgvuldig aangezette wenkbrauwen. Vooral wanneer je werkt met een lichtblond model, is het belangrijk om haar lichte wenkbrauwen net een tintje donkerder te maken. Een wenkbrauwpotlood mag dan ook zeker niet ontbreken in je make-up koffer als je op weg bent naar een photoshoot.

Do: een goede basis voor make-up voor photoshoots

Over het algemeen zijn het vooral de ogen van je model die de aandacht moeten trekken op de foto. Het laatste dat je wilt, is dat de ogen overschaduwd worden door een glimmende neus of een glanzend voorhoofd. Hoe matter en egaler de huid is, hoe minder dit zal afleiden. Start elke make-up look dan ook met een moisturiser en een foundation en vermijd vette crèmes. Met een egale, matte basis kun je vervolgens oneffenheden verder onder handen nemen. De warme lampen in een fotostudio kunnen ervoor zorgen dat het model snel gaat zweten en dus glimmen. Blotting paper is dan je redding. Zorg dat je voor een photoshoot altijd een voorraadje van deze matterende papiertjes bij de hand hebt.

Don’t: Breng make-up aan in ander licht

Dat MEER het sleutelwoord is voor fotogenieke make-up, mag duidelijk zijn. Maar hoeveel ‘meer’ is eigenlijk voldoende ‘meer’? Dit hangt volledig af van het licht. Vind de photoshoot binnen of buiten plaats? Wat zijn de weersomstandigheden? Welke sfeer wil de fotograaf neerzetten? Probeer er altijd voor te zorgen dat je de make-up aanbrengt in dezelfde lichtomstandigheden als de photoshoot. Vraag de fotograaf bovendien om een aantal test shots te maken, zodat je het resultaat verder kunt perfectioneren. Is het niet mogelijk om de make-up op locatie aan te brengen? Kies dan voor een ruimte met natuurlijk daglicht, zodat je alle oneffenheden van de huid kunt aanpakken en tegelijkertijd niet voor te veel ‘meer’ kiest.

Make-up voor photoshoots

Wilde je altijd al make-up voor photoshoots verzorgen? Schrijf je in voor onze Opleiding Visagiste en leer het van onze professionals!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie