Mis deze last-minute aanbiedingen niet! (meer info)
Mis deze last-minute aanbiedingen niet! (meer info)
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Do’s & don’ts van gellak aanbrengen als een pro!

Do’s & don’ts van gellak aanbrengen als een pro!

Ben je fan van prachtig verzorgde nagels, maar wil je eens wat anders dan gelnagels? Maak dan kennis met de prettige werkwijze van gellak. Dit is momenteel een van de populairste nagelstyling behandelingen in de nagelstudio. Je wilt niet achterblijven! Het aanbrengen van gellak vraagt om een professionele aanpak als je een langdurig en uitzonderlijk resultaat wilt verkrijgen. Het is essentieel om de juiste stappen te volgen. Hier zijn de belangrijkste do's en don'ts om ervoor te zorgen dat je gellak er perfect uitziet en lang meegaat!

Ken je onze cursus gellak al?

Als professionele nagelstylist wil je je klanten de best mogelijke service bieden. Leer daarom op een professionele wijze werken met dit nagelstyling product in onze cursus gellak. In deze tweedaagse training leer je zowel de basistechnieken als het uitwerken van geavanceerde nail designs. Je krijgt professionele tips om het chippen en loslaten van de kunstnagels te voorkomen.

Daarbij is er veel aandacht voor de hygiëne-, gezondheids- en veiligheidsaspecten tijdens het plaatsen van kunstnagels. Je gaat oefenen onder de beste begeleiding, waardoor je snel, efficiënt en nauwkeurig leert werken. Met deze cursus als stevig fundament, weet je elke klant te verassen met schitterende kunstnagels. We geven je hieronder een impressie van het werken met gellak. Wil je ook leren om gelnagels te plaatsen? Zie dan hier onze opleiding nagelstyliste!

Lees ook: Wat is het verschil tussen gelnagels en gellak?

Leer om de nagels perfect voor te bereiden

Als er iets belangrijk is bij het plaatsen van kunstnagels, dan is wel dat je de natuurlijke nagels goed voorbereidt. Zo leer je in onze cursus gellak om eerst de nagelriemen zacht te maken met een cuticle remover om ze vervolgens voorzichtig naar achteren te duwen. Dit doe je met een cuticle pusher of bokkenpootje. Het is afgeraden om nagelriemen te knippen, omdat dit kan leiden tot irritaties en infecties. Tot de voorbereiding behoort ook het verwijderen van de dode huidcellen van de nagelplaat. Dit doe je met een bufferblok. Gebruik vervolgens een 180/240 grit vijl om de nagels in de gewenste vorm te vijlen. Vijl altijd één richting op vanaf de top. Wat je niet moet doen; zigzaggend vijlen. Hiermee kan je de nagelplaat beschadigen!

Wil je een echte allrounder worden in de beauty branche? Volg dan ook onze opleiding schoonheidsspecialist!

Belangrijke do’s & don’ts in de voorbereiding op gellak

Mensen die thuis hun nagels verzorgen, willen nog weleens een nagelvijl gebruiken om de nagelplaat glad te vijlen. Dit is een echte ‘don’t’ in nagelverzorging. De meeste vijlen zijn hier namelijk te grof voor. Gebruik in plaats daarvan, zoals we hierboven al vermelden, een bufferblok voor een zachte voorbereiding. Wat je ook zeker moet doen, is de nagels stof- en vetvrij maken, zodat de gellak goed hecht. Hiervoor bestaan speciale nagelproducten, die je aanbrengt op een celstofdepper, waarmee je vervolgens over de nagels wrijft. Een andere do vooraf aan het aanbrengen van de gellak, is een pH bond en primer aanbrengen. Don’t: laat de nagelproducten niet in contact komen met de huid om de kans op contactallergieën te beperken.

Do’s & don’ts van gellak aanbrengen

We geven je hier alvast enkele belangrijke tips als het gaat om do’s en don’ts van gellak aanbrengen. In onze cursus gellak leer je hier nog veel meer over en ga je hier praktisch mee oefenen onder de begeleiding van je docent.

  • Do: begin met een basecoat
    Breng een dun laagje basecoat aan. Laat deze uitharden onder een UV-/ledlamp voor 30 tot 60 seconden, afhankelijk van de sterkte van je lamp.
  • Do: breng de kleur in dunne lagen aan
    Voor het mooiste resultaat breng je de kleur in dunne laagjes aan. Laat elke laag 30 seconden uitharden onder de lamp. Dit voorkomt dat de lak te dik wordt en niet goed uithardt. Er kunnen luchtbellen ontstaan, waardoor de kunstnagels snel loslaten.
  • Don't: verwijder de plaklaag niet
    De plaklaag die overblijft na het uitharden van de kleur zorgt voor een goede hechting van de volgende laag. Verwijder deze plaklaag dus niet.
  • Do: kies de juiste topcoat
    Je kunt kiezen voor een glanzende of matte afwerking. Laat de topcoat na uitharding een paar minuten afkoelen, voordat je verdergaat.
  • Do: verwijder nu wel de plaklaag
    Na de topcoat ga je geen andere lagen meer aanbrengen, dus nu is het moment om de plaklaag te verwijderen. Daarvoor gebruik je een celstofdepper met nail cleaner.
  • Don't: direct aanraken of smeren direct na uitharding
    Laat de topcoat goed afkoelen voordat je iets aanraakt of producten, zoals handcrème, aanbrengt. Dit voorkomt dat de glanslaag dof wordt.

Do: zorg goed voor de nagels en je klanten!

In onze nagelstyling opleidingen leer je niet alleen hoe je je klanten voorziet van de mooiste kunstnagels, maar ook hoe je ze van A tot Z in de watten legt. Zo leer je naast het professioneel aanbrengen van gellak ook een verzorgende en ontspannende nabehandeling. Je gaat de nagelriemen hydrateren met nagelriemolie en de handen verwennen met een handmassage met handcrème. De extra zorg en service die je aanbiedt zullen je klanten zeker op prijs stellen. Heb je ook interesse in deze nagelcursus? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze gellak cursus! Wees er op tijd bij, want de cursus zit altijd snel vol!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
  • 18 - 26 dagen
  • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie